MOONLIGHT: 8 συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ!

8 συνολικά οι υποψηφιότητες στα Όσκαρ για το MOONLIGHT:

Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μουσικής, Β’ Ανδρικού (Μαχερσάλα Άλι) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Ναόμι Χάρις).

Τι είπαν οι συντελεστές:

Καλύτερης Ταινίας – Παραγωγοί Αντέλ Ρομάνσκι, Τζέρεμι Κλάινερ & Ντίντι Γκάρτνερ
«Ευχαριστούμε πολύ την Ακαδημία που αναγνώρισε την ιστορία του Μπάρι και του Ταρέλ. Είναι τιμή μας που βοηθήσαμε να μεταφερθούν οι φωνές τους στη μεγάλη οθόνη. Το Moonlight είναι μια ταινία που χρειαζόμαστε τώρα όσο ποτέ- επιβραβεύει την ομορφιά, την πολυπλοκότητα και την ανθρωπιά του κόσμου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους για την εξαιρετική δουλειά τους.»

Καλύτερης Σκηνοθεσίας – Μπάρι Τζένκινς
«Τα λόγια δεν περιγράφουν τη συγκίνηση μου για την αγάπη που έδειξε η Ακαδημία σε όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους του Moonlight. Βρίσκομαι στο Άμστερνταμ αυτή τη στιγμή και μοιράζομαι την ιστορία του Σαϊρόν με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας. Αυτό είναι το πνεύμα που μου μεταδίδουν αυτές οι υποψηφιότητες: μια επιβεβαίωση ότι η ταινία έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και να αποκαλύψει όλα αυτά που μας κάνουν ανθρώπους»

Β’ Ανδρικού Ρόλου, Μαχερσάλα Άλι
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία για τη συγκινητική αναγνώριση. Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συνεισφέρω στο Moonlight και το Hidden Figures. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους φίλους και συναδέλφους που είναι επίσης υποψήφιοι για αυτές τις ταινίες. Το μόνο που μπορεί να ζητήσει κανείς από τη δουλειά του είναι να έχει παρουσία σε ταινίες που ψυχαγωγούν και ταυτόχρονα αφήνουν χώρο για επιμόρφωση και πληροφόρηση. Για το λόγο αυτό, είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων.»

Β’ Γυναικείου Ρόλου, Ναόμι Χάρις
«Το Moonlight βρίσκει το δρόμο του στις καρδιές των ανθρώπων σε μια χρονική συγκυρία που ο κόσμος λαχταρά για συμπόνια κι επαφή. Νιώθω ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την Ακαδημία που αναγνώρισε το ρόλο μου σε αυτή την ιστορία, όπως και της υπόλοιπης οικογένειας του Moonlight. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το πανέμορφο ταξίδι του Μπάρι και του Ταρέλ.»

Καλύτερης Φωτογραφίας, Τζέιμς Λάξτον
«Αυτή η υποψηφιότητα είναι τεράστια τιμή και θα έχει για πάντα μια θέση στην καρδιά μου. Το όνομα μου μπορεί να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά βοήθησαν τόσοι πολλοί άνθρωποι για να γίνει το Moonlight. Μας καθοδήγησε ο σκηνοθέτης, μάγος, ποιητής, ο ήρωας και καλύτερος μου φίλος, Μπάρι Τζένκινς. Συνεργάζομαι με το Μπάρι περίπου 15 χρόνια και η παρουσία του εξακολουθεί να με εμπνέει καθημερινά. Είναι το είδος της εμπιστοσύνης που το ένιωσαν όλοι όσοι εργάστηκαν στην ταινία, ειδικά οι παθιασμένοι παραγωγοί μας, ανάμεσα τους και η σύζυγος μου Αντέλ Ρομάνσκι που δε μας άφησε ποτέ να συμβιβαστούμε. Θα ήθελα να μοιραστώ και την αγάπη μου για το Μαϊάμι, για την ομορφιά του, την ενέργεια του και το πνεύμα που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε μια αυθεντική και συγκινητική εμπειρία τόσο δυνατή που δε μπορείς να κοιτάξεις αλλού. Τέλος, θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την A24 που υπήρξε το φως στο σκοτάδι, οι άνθρωποι που δε μας άφησαν στιγμή να αισθανθούμε μόνοι, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν κάθε λεπτό. Ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την υποψηφιότητα, θα την έχω μαζί μου για πάντα».

Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου/ Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι
«Έγραψα το «In Moonlight Black Boys look Blue» γιατί πίστευα ότι ήμουν μόνος. Ο Μπάρι γνώριζε καλύτερα όμως. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την Ακαδημία που είδε το φως του. Δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και περήφανος που μοιράζομαι την υποψηφιότητα με όλους τους συντελεστές και ιδιαιτέρως με το σύμμαχο μου κ.Τζένκινς, και το μέντορα μου κ. Γουίλσον».

Καλύτερου Μοντάζ, Νατ Σάντερς & Τζόι ΜακΜίλον
Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Νίκολας Μπριτέλ

25.1.2017