Ανθρώπινη ροή (Human flow)
Χώρα:
Γερμανία, ΗΠΑ
Έτος:
2017
Πρεμιέρα:
18.1.2018
Διάρκεια:
2 hours 20 minutes
Σκηνοθέτης:
ΆΙ Γουέι Γουέι
Γλώσσα:
Αγγλικά

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από την πείνα, τις κλιματικές αλλαγές και τον πόλεμο, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι για τη μετανάστευση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Ai Wei Wei. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τόσο τις επιδράσεις του φαινομένου της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και το αντίκτυπο σε ανθρώπινο επίπεδο μέσα από προσωπικές ιστορίες.

Γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, τη Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση δικαίωσης, καταφύγιου και πατρίδας. Η Ανθρώπινη Ροή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η ανοχή, η ευσπλαχνία και η εμπιστοσύνη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Μια μαρτυρία του ανυπέρβλητου ανθρώπινου πνεύματος που θέτει ένα από τα πιο καθοριστικά ερωτήματα του αιώνα: Θα επιλέξει η παγκόσμια κοινωνία να απορρίψει το φόβο και τα προσωπικά συμφέροντα και να επιλέξει την ελευθερία, το σεβασμό προς τους συνανθρώπους;

Υποψήφια για Χρυσό Λιοντάρι, 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βενετίας

http://gr.humanflow.film/

Προς τιμήν των θεμάτων και των ιστοριών της Ανθρώπινης Ροής – και των 65 εκατομμυρίων προσφύγων παγκοσμίως που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον πόλεμο, τις αναταραχές και τις διώξεις – σας καλούμε να κάνετε μία δωρεά για την παροχή βοήθειας σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της παγκόσμιας κρίσης.Σας παρακαλούμε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε σε μία από τις ακόλουθες οργανώσεις, και να ενθαρρύνετε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Σας ενημερώνουμε ότι οι επιλεγμένες οργανώσεις δεν είχαν καμία σχέση με την παραγωγή της ταινίας Ανθρώπινη Ροή. Σας ευχαριστούμε.